Ego sum qui sum

Maria Magdalena


Legenda Mariei Magdalena
Maria Magdalena a fost  din provincia Magdala situata pe malul Marii Galileii, unde se afla castelul familiei ei, numit Magdalon. A avut 2 frati pe Lazar si pe Martha, avand parintii cu renume nobile sau cum spun unii, descendentii regali din casa lui David. La moartea tatalui lor Syrus, au mostenit bogatii vaste si posesiuni in terenuri, care au fost impartite in mod egal intre acestia.
Lazar a avut o viata militara. Martha a exclus posesiunile din propietatea ei cu o mare discretie, si a fost un model de virtute poate un pic prea mult dependenta de grijile lumesti. Maria dimpotriva nu a renuntat la placerile de lux si a devenit astfel notoriu pentru stilul de viata extravagant, si a fost cunoscuta prin tara ca „Pacatoasa”.

Interpretare alegorica a Scripturii
Pacatosii au fost oameni dedicati zeului Sin. Moise a petrecut 38 din 40 de ani in pustietatea Sin, unde la venerat pe Sin Dumnezeu. Sinai este forma feminina de pacat, prin urmare, Muntele Sinai poate fi numit „muntele zeitei,” omologul feminin Sin. „Maria Magdalena” a reprezentat Marea Zeita Mama Regina sotia lui „Isus”. Punctul de vedere istoric, ea a fost fiica lui Juba al II-lea regele negru cu pielea de Mauritania si sotia Regina Cleopatra Selene (fiica lui Antoniu si Cleopatra).
Mauritania este Mauro ceea ce inseamna negru. Magda inseamna cea mai mare. Mauro Magda literalmente negru si cea mai mare poate fi tradus ca „Cea mai mare Regina cu pielea neagra” din tara Mauritania. Numele „Maria Magdalena” a fost ales astfel incat identitatea ei istorica ar putea fi descoperita atunci cand Faptele Apostolilor si Apocalipsa dupa Luca sunt interpretate alegoric.

Legenda
Sora ei discreta Martha adesea a mustrato pentru aceste tulburari si  a convins-o sa asculte de indemnurile lui Isus, care i-au atins inima si a fost convertita. Cei sapte demoni care o poseda si care au fost expulzati de catre Isus au fost sapte pacate de moarte comuna pentru noi toti. Luptele dintre aceste sapte defecte principale sunt, lacomia in primul rand sau placerile avide, in al doilea rand curvia, in al treilea rand lacomia sau iubirea de bani, in al patrulea rand furia, in al cincilea rand descurajarea, in al saselea rand lenea care este pacatul indolentei spirituale si ultimul este mandria sau gloria desarta.
Martha la invitat pe Mantuitor in casa ei nerabdatoare sa-l sarbatoreasca cu demnitate. In acel moment Maria sa asezat la picioarele lui Isus si a ascultat cuvintele lui care i-au completat munca la ceva timp dupa aceea.
In casa lui Simon fariseul Maria la urmat pe Isus unde a inceput sa-i spele picioarele cu lacrimile ei si le-a sters cu propriul par, apoi i-a sarutat picioarele si le-a uns cu mir. In acel moment El ia zis: ”Iertate iti sunt pacatele „.

Realitate
Sapte in ebraica este Sabat. Shabbat Hamalka a reprezentat partea feminina a Domnului consoarta lui, si este de origine extrem de veche. Uneori numit Astartea, Shekhina, etc, aceasta zeita este o combinatie a reginei Mireasa si Zeita. Cuvantul tradus ca „demonii” poate fi si este tradus ca „Inger” in alte versete biblice.

Interpretare alegorica a Scripturii
„Scena ungerea” harkens la Vechiul Testament de referinta este Cantarea lui Solomon. Regelele Solomon si „, frumoasa negresa Sora-Bride” canta un cantec de dragoste in care acestia isi marturisesc iubirea lor nemuritoare. Multe mituri de „zei si zeite” ii descriu ca fiind „Sora-Bride si Brother-Groom.” Multe zeitati stravechi au avut piele neagra. Regele negru din Libia, Juba al II-lea, sa casatorit a doua oara iar a doua sa sotie a fost Glaphyra vaduva lui Alexandru al III fiul lui Irod cel Mare si printesa evreica Mariamme Hasmoneana. Prin aceasta casatorie copii Juba, Selene, Glaphyra si Alexandru au devenit „Frati si Surori.” Atunci cand fiica cea mai mare Juba sa casatorit cu fiul cel mai mare Glaphyra au devenit „Sora-Bride si Brother-Groom.”
Maria Magdalena a fost unul dintre cei mai devotat dintre adeptii sai, mereu de partea lui. ” Ea a participat la calvar stad plangand la picioarele crucii, si a fost prima caruia Hristos i sa aratat dupa inviere. Traditii extra-biblice si gnostice despre Maria Magdalena sustin ca ea a fost sotia lui Isus si însarcinata cu copilul sau la data decesului sau, fapt care a fost omis mai tarziu de catre redactorii revizionisti ai Evangheliilor. Interpretat alegoric, Luca dezvaluie casatoria lor si avand o fiica si doi fii.
Nu exista un argument bun care sa sprijine ideea de casatoriei a lor. Becherie a fost foarte rare pentru barbatii evrei din timpul lui Isus, fiind in general considerata ca o încalcare a prima mitzvah (porunca divina): „Cresteti si va inmultiti”. Maria Magdalena apare cu frecventa mare (mai ales in comparatie cu alte femei din Evanghelii) si este prezentata ca fiind un adept apropiat al lui Isus.
In scena de nunta de la Cana, numele de cuplu nuptial nu sunt mentionate, dar ar fi de asteptat ca Isus sa actioneze ca si mire la aceasta nunta. Prezenta Mariei la Rastignire si mormantul lui Iisus „este in acord cu rolul de sotie si vaduva in doliu.
Dupa rastignire ea a privit catre mormantul lui si a fost primul la care a aparut dupa inviere. Credinta ei ferma asa cum a fost amestecata cu durere intensa si dragoste a obtinut pentru ea acest semn din partea lui Isus. Acesta este asumata de catre cei mai multi comentatori, ca Isus sa aratat intai Mariei Magdalena pentru ca ea a fost iubita lui si singura in care gasea cea mai mare consolare in afara de ucenicii sai.

Legenda
Traditia povesteste ca dupa aceea in Italia Maria Magdalena la vizitat pe Imparatului Tiberiu (AD 14-37) si a discutat cu el despre Invierea lui Hristos. Conform traditiei a adus cu ea un ou ca un simbol al Invierii un simbol al vietii noi rostind cuvintele: „Hristos a Inviat!” Apoi ea ia spus lui Tiberias din provincia Iudeea, Isus din Nazaret un om sfant, un producator de miracole puternice inaintea lui Dumnezeu si intreaga omenire, a fost executat la initiativa Inaltilor Preoti evreiesti si teza afirmata de Pilat din Pont.
Tiberias a raspuns ca nimeni nu ar putea creste din morti, nu mai mult decat ea ar putea transforma un ou in culoarea rosie. In mod miraculos oul imediat a inceput sa se coloreaze in rosu ca marturie pentru ei cuvinte. Apoi Pilat a fost scos din Ierusalim din Galia de catre Tiberias si a murit mai tarziu in chinuri groaznice de o boala oribila.

Interpretarea alegorica a Scripturii
Dupa „Pastele Pageant”, conceput pentru a imbina un ”Mesia” evreiesc cu greco-romanii „Dying si zei Inviati” (Dionysos, Osiris, etc). „Isus” a devenit Alabarch din Alexandria; „Maria Magdalena” si-a asumat unul din numele purtate de bunica ei celebra, Cleopatra Thea Filon Pater (sotia lui Marc Antoniu), care au fost probabil numele efectuate de catre ea. Folosind numele de Philo si pretinzand a fi om, „Maria Magdalena” a devenit celebra ca filozof si sef sustinator a iudaismului cu filozofia greaca. Ea a promovat, de asemenea interpretarea alegorica a Scripturii, singura metoda prin care povestea lor ar putea fi spusa.

Legenda
Povestea ei continua prin legende si sugestii ale comentatorilor. Paisprezece ani dupa ascensiune, Lazar cu cele doua surori ale sale, Marta, Maria si Maximin unul dintre cei saptezeci si doi de discipolii care au primit botezul, Cedon omul orb caruia Mantuitorul nostru ia readus vederea, si Marcella slujnica care a avut grija de cele doua surori, au fost evrei stabiliti intr-un vas fara vele, rame sau carma purtati in siguranta de Providenta pana au ajuns in portul Marsilia in tara numita astazi Franta.
Oamenii fiind pagani au refuzat sa dea alimente si adapost pelerinilor astfel incat acestia au fost nevoiti sa se refugieze sub pridvorul unui templu si a Mariei Magdalena. A predicat oamenilor reprosandu-le pentru inchinarea lipsita de sens pentru idoli lor. Desi la inceput nu l-au ascultat dupa un timp fiind convinsi de elocventa lui si de minunile realizate de el si de catre sora lui au fost convertiti si botezati. Lazar a devenit dupa moartea lui bun Maximin si primul episcop de Marsilia.
Aceste lucruri fiind realizate Maria Magdalena sa retras in stanci nu departe de oras. A fost un pustiu infricosator, arid si in mijlocul rocilor oribile ea a trait in pesterile de la Sainte-Baume, acolo treizeci de ani ea sa dedicat penitentei pentru pacatele solitare din trecutul pe care ea nu a incetat sa-l jeleasca amarnic. In timpul acestei lungi izolari ea nu a fost vazuta sau auzita si se presupunea ca era moarta.
A postit atat de riguros ca dar pentru vizitele ocazionale ale ingerilor incat era foarte slabita si putea pierii in orice moment, dar confortul conferit de viziunile celeste, au tinut-o in viata. Ia fost dat Sfanta Euharistie de catre ingeri ca produs alimentar numai pentru ea. In fiecare zi in timpul ultimilor ani de penitenta, ingerii s-au pogorat din ceruri si au purtat-o in bratele lor in regiunile unde ea a fost incantata de sunetele de armonie nepamanteana, si a privit slava si bucuria pregatite pentru pacatosii care se pocaiesc.
Intr-o zi un pustnic care locuia intr-o celula pe unul din acei munti salbatici, ratacit mai departe decat de obicei de casa lui a privit aceste minunate viziuni cu Magdalena in bratele ingerilor care cantau cantece de triumf, atunci cand si-a revenit din uimire sa intors spre orasul Marsilia si a spus ceea ce vazuse.

Interpretarea alegorica a Scripturii
„Maria Magdalena” si-a petrecut restul vietii ei in diverse locatii inclusiv: Alexandria, Roma, Emesa si Grecia folosind o varietate de pseudonime.

Legenda
Potrivit traditiei Bisericii, Maria Magdalena a ramas in Roma pana la sosirea Sfantului Apostol Pavel si mult timp dupa plecarea lui de la Roma dupa hotararea Curtii asupra lui.

Interpretare alegorica a Scripturii
Paul nu a fost niciodata un „apostol” si a ramas dusmanul lui Isus in tot ce a incercat sa invete si sa faca. „Isus” si „Maria Magdalena” folosind pseudonime au trait in Roma de la 41 de ani pana la 54. Acestia au completat pozitii puternice in timpul imparatului Claudius si au fost responsabili pentru multe inovatii care au imbunatatit viata de cetateni romani inclusiv cele mai sarace si mai vulnerabile.

Legenda
De la Roma Maria Magdalena sa mutat la Efes unde a lucrat neincetat cu Sfantul Apostol Ioan unde au scris primele 20 de capitole ale Evangheliei sale (Ioan 1-9, Ioan 10-20). Acolo sfantul si-a incheiat viata pamanteasca si a fost inmormantat. Maria a fost transportata in mod miraculos chiar inainte de ea a murit la capela Sf. Maximin unde a primit ultimele sacramente. A murit cand la varsta de 72 de ani.

Interpretare alegorica a Scripturii
„Maria Magdalena” si „Isus” au calatorit catre Efes si poate au trait acolo cand a fost scrisa „Evanghelia lui Ioan.” Cu toate acestea munca ei a fost „supra-scrisa” de catre un autor care mai tarziu sa numit „Ioan” si a copiat o mare parte din munca ei originala. „Maria Magdalena” a fost de asemenea cunoscuta sub numele de „IoAnna,” forma feminina „Ioan”. Io si Anna sunt ambele nume de zeite.

Legenda
In 899 imparatul Leon al VI a transportat pretinsele ei relicve la o manastire din Constantinopol. Pana in secolul al zecelea devotamentul fata de Maria Magdalena a prins radacini in partea de vest. Despre 1050 calugarii din Vézelay o manastire recent reformata si afiliata la Cluny, a inceput sa pretinda ca detin corpul ei adus din Tara Sfanta fie de catre un sfant al IX-lea, sau de catre fonadtorul expeditiei Badilo. Un pic mai tarziu un calugar de la Vézelay a crezut ca a detectat intr-o cripta la St Maximin in Provence gravat pe un sarcofag gol o reprezentare a ungerii de la Betania. Calugarii de la Vézelay au precizat ca acesta ar putea fi mormantul Mariei Magdalena, din care moastele sale au fost aduse in abatia lor. Astfel ridicarea unuia dintre cele mai bune exemple de arhitectura romanica a fost facuta posibila de catre pelerini la o relicva falsa.
Racla Mariei Magdalena este situata intr-o cripta sub Bazilica la Maria Magdalena in Saint-Maximin de Provence Franta. Racla contine ceea ce cred foarte multi mai exact craniului Mariei Magdalena.
Provençals insa au profitat din plin de aceasta dezvoltare si a depasit cu mult pelerinii de la Vézelay fata de cele trei locuri asociate cu Maria Magdalena. Una dintre acestea a fost Sf. Maximin in cazul in care cripta inca contine sarcofagul atribuit Mariei Magdalena, Sf. Maximin si St.Sidonius. Reprezentarea ungerii insa a disparut.
Un alt aspect este Sainte Baume o grota in fata unei stanci, in cazul in care se spune ca Maria Magdalena a petrecut ani lungi in penitenta si contemplatie extatica, detaliu sugerat de penitenta vietti Mariei in Egipt. Un alt aspect este o biserica de pe coasta construita si fortificata impotriva piratilor in secolul al doisprezecelea. Dedicat initial Sf. Maria (Doamna noastra) a Marii, titlul sau a devenit Sfanta Maria de la Mare. O legenda despre originea anului 1200 ne informeaza ca Maria Magdalena alungata de marea de evrei a ajuns acolo impreuna cu Maria mama lui Iacov, Maria Salome, Marta sora ei, servitoarea lor Sara, Lazar, Maximin unul dintre cei saptezeci si doi de discipolii si Sidonius omul nascut orb. De fapt Maximin si Sidonius au fost sfintii din Auvergne, acesta din urma fiind omul de litere si episcopul secolului al cinccilea, Lazar a fost un episcop din secolul al cincilea Aix. Marta doi ucenici si Sara au fost martirii din secolul al patrulea ale caror moaste au fost aduse mai tarziu in sudul Galiei.

5 responses

 1. David

  Din articolul asta aflam-printre alte gugumanii- ca Maria Magdalena avea un castel !!!
  Sunteti sanatosi la cap ?

  ianuarie 16, 2012 la 2:35 am

 2. florenta

  Intr-adevar majoritatea sunt ineptii din ce s-a scis aici

  ianuarie 27, 2012 la 2:30 pm

 3. cristi

  sa va ierte bunul Dumnezeu pt ce ati scris aici…Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ne pe noi

  iulie 9, 2012 la 12:30 pm

 4. flori

  Inainte de a judeca asupra corectitudinii informatiilor sunt neplacut impresionata de gravele si mult prea desele ( ca sa fie intamplatoare) greseli de ortografie. Un articol erudit nu poate contine dovezi atat de evidente ale lipsei de cultura a autorului. Nici nu merita sa pierzi timpul si sa citesti pana la capat !

  septembrie 10, 2012 la 4:41 pm

 5. avem o mama si este DEI(DACIA-EGIPT-INDIA)

  martie 23, 2013 la 1:31 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s