Ego sum qui sum

Povestea lui Lucifer


Povestea lui Lucifer – originile
Pentru a găsi originea lui Lucifer, ne întoarcem la Vechiul Testament. În ebraică, numele Lucifer este tradus din cuvântul ebraic „helel”, care înseamnă luminozitate. Această denumire, referindu-se la Lucifer, este prezentata ca „luceafărul de dimineaţă”, „Steaua Diminetii” sau „Steaua Stralucitoare”, care este prezentata în Isaia. „Cum ai căzut din cer, O stea de zi, fiul lui Zori cum ai fost doborât la pământ, tu, care ai pus neamurile in inima ta.” Mă voi sui la cer, voi ridica scaunul domniei mele mai presus de stelele lui Dumnezeu; voi sta pe înălţimile muntelui Ţafon; mă voi sui in partea de sus a norilor, voi fi ca „Cel Prea Înalt” (Isaia 14:12-14, NIV).
Contextul acestui pasaj este o trimitere la împăratul Babilonului, aşa cum este prezentat cu mandrie in splendida sa lucrare. Cu toate acestea, puterea regelui Babilonului este sustinuta de fortele raului.Regele muritor ar pretinde că scaunul lui de domnie a fost superior celui al lui Dumnezeu sau că el a fost Cel Prea Înalt. Puterea din spatele regelui babilonian este Lucifer, fiu al zorilor.

Povestea lui Lucifer – Istoria lui
Lucifer este doar un alt nume pentru Satan, care în calitate de şef al răului lumii este real, deşi invizibilă, puterea a stat in spatele conducătorilor succesivi aiTirului, Babilon, Persia, Grecia, Roma. Acest pasaj merge dincolo de istoria omului şi marchează începutul păcatului în univers şi căderea lui Satana în sferele curate, fără de păcat înainte de crearea omului.
Vedem, de asemenea, acelasi motiv în Ezechiel: „În plus, Cuvântul Domnului a venit la mine. Mortal, ridica un cântec de jale asupra împăratului Tirului, şi spune-i:, Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: Aţi fost inelul de perfecţiune, pe deplin, înţelept şi desăvârşit în frumuseţe, Ai fost în Eden, grădina lui Dumnezeu, fiecare piatră preţioasă a fost acoperita cu, carneol, crisolit, şi piatra de luna, hrisolit, onix, jasp şi, safir, turcoaz, şi de smarald, şi lucrate în aur au fost. Gravurile au pregatite de un heruvim in  ziua in care ai fost creat .Uns în calitate de gardian te-am pus,pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, ai umblat printre pietrele de foc, ai fost fără prihană în căile tale, din ziua în care ai fost creat, până ai găsit nelegiuirea în tine, in abundenţa de comerţ si plin de violenţă ai păcătuit. Aşa te-am aruncat ca un lucru profan de pe muntele lui Dumnezeu, condus de un heruvim gardian. Pietrele de foc au iesit din inima ta din pricina frumusetii si mandriei tale. Din cauza pierderii intelepciunii te-am aruncat pe pamant.Te-am expus înaintea împăraţilor, pentru a vedea cu ochii lor multitudinea de nelegiuiri savarsite de tine, nedreptatea comerţului, ai profanat sancuarele lor si de aceea ai fost alungat..Te-am distrus şi te-am întors în cenuşă pe pământ, în faţa tuturor celor care au văzut totul. Sti ca popoarele sunt ingrozite de tine, ai ajuns la un sfarsit cumplit si asa va ramane pentru totdeauna. „(Ezechiel 28:11-19, NIV).
Acest pasaj pare să fie adresat „regele Tirului.” În realitate, el trece dincolo de rege la cel care se află în spatele regelelui Tirului . Acest pasaj are, de asemenea o profeţie în apropiere şi în prezent, aproximativ Lucifer / Satan pentru că, deşi sfârşitul lui final este deja sigur, aceasta nu sa întâmplat încă şi are loc după hotărârea finală (Apocalipsa 20:7-10). În ambele pasaje Isaia şi Ezechiel, reprezentarea nu este data de Lucifer / Satan care nu se limiteaza la propria sa persoană, ci la lucru şi la planurile sale pământeşti prin prisma regilor şi conducătorilor care iau  onoruri divine şi care, de asemenea ştiu acest lucru sau nu, regula este în spiritul şi în conformitate cu obiectivele Satanei. „Căci lupta noastră nu este împotriva duşmanilor de sânge şi carne, ci împotriva căpeteniilor, împotriva autorităţilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac cosmic prezent, împotriva forţelor spirituale ale răului în locurile cereşti” (Efeseni 6:12, NIV) . Satana este principalul în spatele acestui sistem de lume coruptă.
Observaţi că declaraţia este dată în pasaj din Ezechiel, „heruvimul uns.” Aceste declaraţii nu ar putea fii aplica pentru un rege uman, dar, acestea se aplică lui Lucifer / Satan, care se află în spatele regelui uman. Acest înger este cea mai mare creatura create vreodată de Dumnezeu. Domnul spune despre el, „Ai fost pecetea de perfecţiune, plin de înţelepciune, şi desăvârşit în frumuseţe.” Satana a fost cea mai înţelepta creatura a lui Dumnezeu creata vreodată. Nici un alt inger,nici o altă fiinţă nu a fost creata cu inteligenta pe care Dumnezeu ia dat-o aceastei creaturi. Dumnezeu spune că această creaţie este „desăvârşit în frumuseţe.” În afară de Sfânta Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, această creatură este astăzi cea mai mare.
În versetul Ezechiel 28:14 se spune, „Ai fost heruvimul uns.” Acest lucru ne spune că nu este vorba despre un rege uman.Cuvântul heruvim este singular pentru heruvimi. Heruvimi sunt inadorabili simbolic de prezenţa Sfânta al lui Dumnezeu şi Maiestatea Sa. Acesti heruvimi ocupa o pozitie unica.”Uns heruvim” se refera la imaginea din Grădina Edenului după ce Adam şi Eva au fost trimisi de Dumnezeu, si heruvimii au fost pusi sa pazeasca drumul spre pomul vieţii. De asemenea, atunci când Moise a făcut cutia milei şi a pus-o în Sfânta Sfintelor in cortul sau, slava lui Dumnezeu a venit şi a locuit între heruvimi. Ei au „acoperit” cutia milei cu aripile lor. Aşa că, acum vedem că Satana a fost un heruvim şi poziţia lui era de a păzi tronul lui Dumnezeu. Poziţia sa a fost cel al protejării sfinţeniei lui Dumnezeu. Satana a avut cea mai mare dintre toate poziţiile, o poziţie pe care a dispreţuit-o şi pierdut-o. Avem aici în Ezechiel o imagine de cea mai mare dintre creaturile lui Dumnezeu, perfect in intelepciune, frumos dincolo de orice descriere, un muzician şi pe deasupra a tot ceea ce el a fost datorita pozitiei sale exaltată. Dar, această creaţie, cu toate aceste atribute minunate a avut de asemenea, o voinţă liberă. Într-o zi, Dumnezeu spune că la această creatură minunată, „sa găsit nelegiuirea în tine”.

Povestea lui Lucifer – statutul său
Ce fel de nedreptate au gasit in el ? În cartea lui Ezechiel, Dumnezeu asista la inceput la originea si crearea lui Satana. Dar, de ce spune Dumnezeu acest lucru? Ce este această fărădelege? Noi trebuie să privim înapoi la Isaia 14:12, care ne spune de Lucifer / Satan ‘s . „Mă voi sui la cer, voi ridica scaunul de domnie mai  sus de stelele lui Dumnezeu; voi sta pe inaltimile muntelui Ţafon. Mă voi sui in  partea de sus a norilor, voi fi ca Cel Prea Înalt”. Aţi observat, în acest pasaj din toate El a spus că va ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu „. Cuvântul „stele” aici nu se referă la ceea ce vedem în cerul de noapte. Aceasta se referă la îngerii lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, „eu voi prelua cerul ,voi  fi Dumnezeu.” Acesta este Lucifer / Satan. El nu vrea să fie slujitorul lui Dumnezeu. El nu vrea să facă ceea ce el a fost creat sa faca. El vrea să fie servit şi există milioane de oameni care au ales să facă exact acest lucru,il servesc. Ei au ascultat minciunile sale şi au ales să-l urmeze. Eva a crezut minciuna că ea ar fi ca Dumnezeu. Motivul cu care a fost ispitit Lucifer / Satana este acela pe care l-a dorit mereu, să fie in locul lui Dumnezeu.

35 responses

 1. Pingback: Despre Arhanghelii Mihail si Gavriil « Peneluri

 2. Un articol foarte bun pentru ca nu foarte multi stiu adevarata natura a lui Lucifer. Ei cred ca s-a nascut din nimic si nicidecum ca a fost primul inger desavarsit creat de Dumnezeu si prin puterea de vointa libera acesta a vrut sa se ridice mai presus de Creatorul sau.

  noiembrie 11, 2011 la 2:32 pm

 3. Tot ce scrie in biblie e codat si totul e facut cu un MOTIV de exemplu un om bun poate deveni rau dar nu pentru ca a vrut sa fie rau ci pentru asi indeplini scopul. Lucifer a devenit rau pentru ca toti ingerii il apreciau si se simteau uimiti de frumusetea si puterea lui dar totusi el nu era iubit pentru ceea ce era ci pentru frumusetea lui de exemplu un om bogat nu e iubit pentru calitatiile sale e iubit doar pentru banii lui el a fost cel mai puternic inger si cel mai frumos dar era al-2-lea in rank adica Mihail era mai presus in ochii lui Dumnezeu decat Lucifer cu toate ca Lucifer era mai frumos si mai puternic el totodata a vazut ca Dumnezeu era cea mai iubita persoana din univers si el la randul lui ce a zis „EU SUNT CEL MAI FRUMOS EU SUNT CEL MAI PUTERNIC EU SUNT CA DUMNEZEU” cu alte cuvinte din cauza ca nu s-a simtit destul de apreciat vazand ca el e cel mai frumos si cel mai puternic i sa urcat mandria la cap si a devenit rau ca sa fie iubit de cei ce il slujesc asta e motivul principal al lui Lucifer totodata lui nu i sa parut corect ca toata lumea sa asculte de Dumnezeu el a zis „FIECARE SA FACA CE VREA NIMENI SA NU ASCULTE DE NIMENI TOTI SA FACA CE DORESC” asa s-a nascut liberul albitru el a considerat ca nimeni nu are dreptu sa fie condus de Dumnezeu ca o marioneta chiar daca Dumnezeu ne-a creat fiecare are dreptul sa aleaga ce vrea. Satanistii in sine nu il slujesc pe Lucifer ei fac ce vor prin Lucifer adica daca ei au o problema Lucifer ii ajuta dar ei nu asculta tot ce zice Lucifer ca o marioneta ci asculta doar sfaturile lui Lucifer e total opusul lui Dumnezeu ca sa fi cu Dumnezeu trebuie sa faci tot ce zice Dumnezeu ca sa fi cu Lucifer trebuie sa ii ceri ajutorul printr-un ritual si sa ti se indeplineasca orice dorinta.

  decembrie 14, 2011 la 2:24 pm

 4. necunoscuta

  diferenta dintre oameni lui Dumnezeu si lucifer stiti care e .el e frumos fizic dar sufletul tot negru ramine,dar noi oameni si minunile lui Dumnezeu suntem frumosi si fizic si interior.satana ie un ofticat si o jigodie care nus va gasi locul si linistea nicaieri.asa ca sa ramina el cu frumusetea si inteligenta lui sa si le bage unde vrea ca doar e liber sa faca ce vrea.iar diferenta dinte dorinte si minuni stiti care ie.dorintele vile puteti face si singuri si fara ajutorul zdrentei dorintele si placerile sun trecatoare.dar MINUNILE LUI DUMNEZEU SUNT VESNICE SI II MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA MA CREIAT.

  ianuarie 2, 2012 la 9:34 pm

  • gina doina

   1. Ai fost creata nu creiata.
   2.Citeste cu atentie urmatoarea fraza:
   Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea? ( evrei 1.14 )
   Asta inseamna ca toti indeplinim ceva,chiar si ucigasul si violatorul.
   3.Noi credem ce citim,dar exista martori care sa ateste cele scrise?
   in locul tau as citi biblia din scoarta in scoarta de cel putin 3 ori si as spera sa inteleg macar o parte din ea. Succes.

   iulie 19, 2012 la 10:08 pm

   • robert ivanov

    bravo gina,ai pus punctual pe I!!!

    iulie 9, 2013 la 8:07 pm

  • robert ivanov

   invata intai gramatica,sa folosesti cratima si apoi vin-o aici sa participi la polemici!!!
   se rusineaza si d-zeu ca te-a creat.

   iulie 9, 2013 la 8:06 pm

  • viorel

   frumos raspuns mi a placutt est ff destapta miar place sa te cunosc viovectra e id meu saruminaa

   septembrie 18, 2013 la 5:14 pm

 5. TRAIAN BASESCU ESTE UNUL CARE IL SLUJESTE PE SATANA

  ianuarie 8, 2012 la 9:03 pm

  • florinel boos

   lasa prostiile .., omule

   ianuarie 22, 2012 la 10:46 pm

  • toranaga

   :))))))…no comment!!!

   august 15, 2012 la 7:44 pm

  • wolf

   dute de-ti cumpara o vaca si fugi cu ea pe camp!

   februarie 7, 2014 la 9:23 pm

 6. florenta

  Eu cred ca omul atunci cand este prea laudat si cand o gasca de lingai ii dau aripi, el ajunge sa creada ca nimic nu-i poate sta in cale. Uneori reuseste pentru o perioada de timp, dar vesnic nu va putea niciodata pt ca in primul rand e muritor. Cam asa se va intampla si cu lucifer.Chiar daca este nemuritor, el trebuie de fiecare data sa-si schimbe unealta (omul) de care se foloseste si totdeauna nr conducatorilor (oameni) va fi mai mic decat cel al condusilor.In consecinta Dumnezeu va avea intotdeauna mai multi adepti decat Lucifer deci Lucifer nu va putea niciodata sa fie deasupra Lui.

  ianuarie 27, 2012 la 1:37 pm

 7. ISIS

  … Nu exista „Satan”, ca notiune exacta, propriu-zisa, pentru ca este absolut imposibil de a delimita binele si raul, albul si negrul, toate sunt interdependente, se completeaza reciproc… Acest concept de „Satan” este o creatie umana, oamenilor le plac stereotipurile, le plac notiunile concrete. Nu vorbesc de toti, dar majoritatea gandeste anume in asa mod. Insa daca privim mai aprofundat, in esenta lucrurilor – toate acestea sunt niste notiuni abstracte, iar pentru a le percepe este insuficienta o intreaga viata, din motivul, ca dupa fiecare etapa, treapta in calea spre crestere spirituala, spre perfectiune, urmeaza o alta treapta. Este un ciclu infinit.

  martie 8, 2012 la 6:13 pm

  • robert ivanov

   ai uitat sa ne spui de unde ai citat!!!sau folosesti tehnica lui ponta???

   iulie 9, 2013 la 8:09 pm

  • mani

   aceasta teorie este nev-age,,adica satanista .satan este multumit sa spui ca nu exista este acelas lucru ca si cand te pleci in fata lui. Iisus a spus; l-am vazut pe satan cazand ca un fulger din cer

   februarie 14, 2014 la 8:28 pm

 8. Amon

  Suntem ingeri si demoni, Suntem Dumnezeu si Lucifer. Sa-l uram pe Dumnezeu sau pe Lucifer inseamna sa uram natura umana. aceste doua notiuni ne definesc si ne completeaza caracterul intr-o simbioza perfecta

  aprilie 26, 2012 la 3:49 pm

  • mani

   doar filozofie

   februarie 14, 2014 la 8:30 pm

 9. strauss...

  voi nu aveti nici cea mai mica idee……

  mai 2, 2012 la 7:22 pm

  • euclid

   sti u ceva ?

   iunie 17, 2012 la 11:36 pm

 10. Escu

  „stii u ceva?”.Cine stie ceva concret?Exista vreo metoda concreta de a dovedi existenta unui Dumnezeu?De aceea credinta se numeste credinta.Pentru ca necesita o oarecare acceptare a faptului ca nu se poate dovedi si ca cel mai bun lucru care trebuie sa’l faci este sa crezi fara sa cauti dovezi palpabile.Notiunea de bine si rau a existat dintotdeauna.Cele mai vechi civilizatii aveau religia bazata pe acelasi concept,al delimitarii binelui de rau.(sa luam de exemplu egiptenii care au existat cu secole inaintea crestinilor).Chiar si anumite concepte din credinta ortodoxa cum ar fii „fecioara care naste fiu divin si ramane fecioara” sau „invierea-victorie asupra legilor naturii: se regasesc in alte credinte mai vechi („epopeea lui ghilgames,Uta-Napistim,cel care supravietuieste marelui Potop-Suna cunoscut ?Noe?epopeea dateaza din mil 3 I.Hr).IDeea e ca religia e ceva mai mult ereditar.Majoritatea dintre noi nu stam sa ne gandim ca luam drept adevarate lucrurile cu care suntem invatati inca de mici,aici fiind inclusa si religia.Daca v’ati fii nascut hindusi va zic eu ca nu ati mai fii fost pe acest forum.Cercetati inainte sa fiti atat se siguri pe ceea ce spuneti in probleme atat de delicate ca aceasta.E usor sa fii sigur pe tine cand ignoranta e in floare.Sunt de parere ca religia e ceva personal,ca si ateismul de altfel.E ceva ce apartine fiecarui om si nu ar trebui sa existe polemici pe aceasta tema.Tot ce conteaza,si asta au in comun majoritatea religiilor actuale,e sa te comporti fata de aproapele tau asa cum ai vrea sa se comporte el cu tine.Asta e tot ce conteaza.Kudos 🙂

  iulie 21, 2012 la 7:06 am

  • robert ivanov

   corect!!!!

   iulie 9, 2013 la 8:13 pm

  • mani

   credinta este o incredere neclitita in lucrurile nadajduite,o puternica incredintare despre care nu se vad EVREI CAP 11,VERS 1

   februarie 14, 2014 la 8:37 pm

 11. Articolul este interesant. Pacat ca nu ai spus la sfarsit ca exista o legenda veche, care spune ca Lucifer a fost trimis de Dumnezeu pentru a-i testa pe oameni prin suferinta si pacat. Si ca el nu este rau cum scrie in textele crestine.

  Un mic exemplu il putem intalni in Evanghelia lui Iuda. In scrierile altor apostoli sau cum am fost invatati, Iuda este un tradator care il vinde pe Isus. In textul lui spune ca aprimit ordin de la Isus ca sa-l tradeze…

  Deci, ce doresc sa spun.. ca nu stim deocamdata daca Lucifer este raul absolut. Si daca ar fi, nu credeti ca Dumnezeu l-ar fi putut distruge ? Ce scop ar mai fi fost sa traim in bunatate daca noi santem distrusi de rautate ?

  Nu credeti ca exista civilizatii extraterestre pasnice, care nu au avut vreodata un razboi ? Atunci raul de ce nu a intervenit si acolo ?

  Cred si cred ca majoritatea gandesc la fel… totul este legat de echilibru.
  -Daca rasa umana era BUNA, atunci nu puteam supravietui unui atacat sau bine spus nu stiam ce este raul, ce este suferita, iertarea, groaza, frica….
  -Daca rasa umana era REA, atunci ne autodistrugeam, sau nu stiam ce este bunatatea, iubirea…

  iulie 28, 2012 la 12:20 pm

  • alexa

   si legendele sunt vreodata adevarate?? lucifer este un inger cazut..iar el nu este trimis de Dumnezeu sa ispiteasca si sa faca rau..ci ii este ingaduit sa testeze pe om..daca omul cedeaza atunci pierde..daca omul lupta atunci garantat castiga..la intrbarea „de ce Dumnezeu nu face sa dispara raul si gata?” as avea un raspuns: s-ar considera ca Dumnezeu a gresit si isi astupa greseala..o sterge si gata..dar nu, El a lasat liberul arbitru tuturor creaturilor create de El..inclusiv pe lucifer. Si la sfarsit fiecare va fi judecat. 😉

   martie 28, 2013 la 9:29 pm

  • anonymous

   Dreamskeeper esti baiat destept !

   iulie 15, 2013 la 3:53 am

 12. Un articol foarte interesant.
  Intrebarea pentru cititorii ta ar fi: Cand o sa va desteptati? Pentru ca tu incerci asta, oarecum. Suntem oameni moderni, incercam sa gandim liber. Incercam sa nu mai fim marcati de MITOLOGII.
  Cu ce e mai buna biblia noastra decat filozofia budista sau shintoista? De ce suntem noi proprietarii absoluti ai adevarului religios? De ce as crede in asa ceva?
  Biblia e o carte. Personajele se regasesc, mai mult sau mai putin, si in alte carti cu subiect similar, de pe mapamond.
  Si totusi, biserica crestina a fost un organ de represiune si control. Ea a ramas doar de control, oarecum. Noi insa, am ramas reprimati de gandurile libere.
  Ma repet, cu ce suntem mai buni decat aia cu o religie de mii de ani, precum egiptenii (de unde biblia a imprumutat capitole intregi)? Crestinismul are 2000.
  Punct.

  noiembrie 29, 2012 la 1:43 am

 13. SuntFericit

  Cine e Lucifer? Lucifer e ingerul caruia ii s-a dat vointa proprie..ei bine si noua ni s-a dat si ce-am facut? am fost alungati din Rai.Ce putem sa deducem?Dupa parerea mea eu cred ca Lucifer a fost o amestecare a omului cu divinitatea si a ajuns demon,cand Adam si Eva au facut acel pacat cu marul ei urmau sa cunoasca totul…pai ce inseamn acest TOT? ce ascundea Dumnezeu de nu le-a permis oamenilor,cea mai mare si esuata creatie a sa sa stie? noi de aceea existam sa descoperim lucruri,atunci cand nu mai avem ce sa descoperim noi o sa disparem.Dupa parerea mea,Dumnezeu nu e Bun ci poate e chiar raul..Dc? pai noi suntem doar niste creatii de-ale lui,niste marionete care daca e „stricat” il trimit langa Lucifer.Eu vreau doar sa vad ce e dupa moarte,daca Dumnezeu chiar exista atunci o sa ajung fericit in Iad,daca nu atunci…o sa vad 😀

  ianuarie 21, 2013 la 11:04 pm

 14. Stefan

  Ma,sa lamurim noi lucrurile satan a facut aceeasta”promisiune”ca-l va da jos pe Dumnezeu.voi crede-ti asa ceva?Acum sa fim seriosi Dumnezeu chiar daca pare el rau dar nu-i asa e plin de lumina dragoste si intelepciune.Eu sincer stau drept in fata lui lucifer dar in fata lui Dumnezeu ma inclin fara nici o rusine.Cand rostesc numele lui Dumnezeu pentru minte inseamna iubire si intelepciune.Dar pentru altii ce inseamna?Imi e foarte frica de Dumnezeu,El are o mare putere dar n-o stim cu adevarat si mi-e frica de ziua in care voi afla ce putere are.Asa ca nu trebuie sa va temetii de lucifer,daca aveti credinta in Dumnezeu poti sa mergi si pe apa,tot ce trebuie sa faci si ce-ti cere El e sa crezi in El,atata tot iubiti-l pe Dumnezeu ca fara el,suntem doar niste soldati in fata lui lucifer.Dumnezeu ne-a dat viata si tot ce avem lucifer ne-a dat decat rau.De ce sa credem in lucifer?Pentru ca zice el ca v-a fii mai presus decat Dumnezeu,v-am spus el nu are nici o putere in fata Domnului.

  februarie 18, 2013 la 3:45 pm

 15. LOGIC

  TERMINATI CU ABERATIILE NU EXISTA NICI DUMNEZEU NICI LUCIFER NICI NIMENI RELIGIA E O FARMA DE MANIPULARE IN MASA SUNTEM IN SEC XXI CE NAIBA MAI CREDEM IN BASME

  martie 7, 2013 la 5:58 pm

 16. Someone

  ma doare in ……. de satan nu merita sa ii fie scris numele cu S. Imposibil sa nu fi vazut vreodata pe cineva care este ateu sau este satanist , este un „joc” al diavolului si foarte multi cad in el chiar daca ei nu stiu asta sau nu vor sa recunosca ca il slujesc pe diavol

  martie 11, 2013 la 12:16 am

 17. Daca noi credem ca totul este facut din nimic.. . Atunci acel nimik este creat de Dumneze!!!!!!!!!!!!

  aprilie 30, 2013 la 10:46 pm

 18. stepanov.victoria@mail.ru

  hmm folositi cam des satana in aceasta poveste .cum se spune e duar un mit si nime nu stie ce a fost poate a fost si vina lui Dumnezeu sau poate nu .si eu cred ca in povestirea aceasta trebue de mentionat mai mult numele lui lucifer.sunt si eu crestina si e bine sa crezi in Dumnezeu sa fim sincer ingeri care lau urmarit pe lucifer care au stopat dupa el demoni mai bine zis inving mai des pe pamint decit ingerii deoarece ei trisaza nime nu stim daca ei exista dar mai bine sa fii pregatit pentru o intilnire cu ei

  iulie 1, 2013 la 7:24 pm

 19. victoria

  dreamskeeper eu cred ca in o propozitie tu ai dreptatea poate chiar lucifer nu este rau si e trimis sa na chinue dar dumnezeu ne a creiat ca sa ne chinuie mm? si tot vorbim despre dumnezeu dar unde e el ce face de ce nu in sterge o data si o data pe lucifer de ce ? poate ca daca nu era lucifer noi nu eram asa pacatosi ?

  iulie 1, 2013 la 7:31 pm

 20. robert ivanov

  din pacate dragii mei,multi se imbata cu apa rece si traiesc in ignoranta totala. nu putem cere nimic omului de la tara care a crescut indobitocit de doctrinele bisericii. biserica in numele careia au fost ucise milioane de personae. tot biserica finanteaza razboaie, traffic de droguri si organe…etc.suntem in 2013,avem acces la informatii,documentati-va. e strigator la cer sa ne mai inchinam la zei. cauta-ti pe net la carti online SECRETUL SUPREM de DAVID ICKE !!!

  iulie 9, 2013 la 8:27 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s