Ego sum qui sum

Cursuri „ezoterice”, o premiera in Romania


Oferta de Cursuri (9)
pentru anul 2011 – 2012

1.     TAROTUL EZOTERIC (curs de Kabbală Iniţiatică)
lector: dr. Vlad Sauciuc

Cursul oferă o prezentare şi o interpretare a lamelor de Tarot în cheie kabbalistică, făcând legătura între acestea şi Sefiroturile Kabbalei.
Fiecare lecţie va fi urmată de teme pentru acasă şi de un seminar de discuţii libere.

2.          FRANC-MASONERIA ÎNTRE MIT ŞI REALITATE.
ISTORIE, RITURI, SIMBOLURI.
lector: dr. Vlad Sauciuc

Cursul abordează pentru prima dată, în mod sistematic, probleme ce ţin de istoria acestei organizaţii, intrând în culisele sale şi expunând elemente de doctrină, simbolistică şi ritualuri.

3.                ROZICRUCIENII, ENIGMATICII SUPERIORI
NECUNOSCUŢI
lector: dr. Vlad Sauciuc

Rozicrucienii au dus mai departe misterele antichităţii şi au stat la baza apariţiei Europei moderne. Au ştiut să se transforme în adevăraţi Superiori Necunoscuţi, vorbind limba şi îmbrăcând straiele locurilor în care se aflau. Se ocupau cu Alchimia, Magia Înaltă, Astrologia, Kabbala. Despre fascinanta istorie a Rozicrucienilor puteţi afla amănunte luând parte la acest curs.

4.                GNOZA – EREZIA CUNOAŞTERII
lector: dr. Vlad Sauciuc

Vom încerca să sistematizăm gnozele occidentului, oferind cursanţilor o privire de ansamblu asupra acestora, alături de o prezentare a celor mai importanţi reprezentanţi şi a organizaţiilor de tip gnostic, din antichitate până în zilele noastre.

5.  MARTINISMUL O CALE DE EVOLUŢIE SPIRITUALĂ –
ISTORIE, DOCTRINĂ, TEXTE COMENTATE
lector: dr. Vlad Sauciuc

Cursul îşi propune un periplu de-a lungul istoriei Martinismului, prezentându-vă personalităţile care au stat la baza definirii acestuia.
Cu prilejul Seminariilor vor fi prezentate şi analizate fragmente din scrierile lui Saint Martin, Papus, Martinez de Pasqually, Boehme, etc

6.   INTRODUCERE ÎN EZOTERISMUL OCCIDENTAL
lector: dr. Vlad Sauciuc

Acest curs este destinat tuturor celor care doresc să îşi însuşească noţiuni de bază despre Tradiţia Ezoterică Occidentală, să cunoască principalele curente şi organizaţii care au vehiculat această Tradiţie, să pătrundă în ungherele ascunse ale ştiinţelor oculte şi ale societăţilor iniţiatice din antichitate şi până în zilele noastre.

7.        SENSUL EXISTENŢEI OMULUI PE PĂMÂNT  –
ELEMENTE DE TEORIE ŞI PRACTICĂ ANTROPOSOFICĂ
lector: Andras  Zoltan

Cursul propus se întinde pe un an universitar şi se împarte în două semestre cu tematică diferită. În primul semestru se va studia Cosmogonia, istoria civilizaţiei umane, sensul existenţei omeneşti.
Al doilea semestru este centrat pe un curs de dezvoltare personală pe baza tehnicilor meditative rozicruciene.

8.                MISTERIOASA LUME A CRISTALELOR
lector: Ludmila Prelipceanu

În 24 de lecţii, vom afla care sunt cele mai importante proprietăţi terapeutice ale cristalelor, precum şi modul lor de utilizare în artele divinatorii şi taumaturgie. Seminariile vor pune accentul pe latura practică a cristaloterapiei.

9.       PERENIALISMUL TRADIŢIEI UNIVERSALE DIN
PERSPECTIVA OPERELOR LUI RENE GUENON
lector: Nicolae Constantin

Celebrul scriitor şi ezoterist francez René Guénon a avut numeroşi discipoli români, printre care Michael Valsan şi Vasile Lovinescu, iar operele sale au fost în mare parte traduse în limba română. Cursul de faţă îşi propune să creioneze o istorie a Tradiţiei ezoterice europene din perspectiva Perenialismului Guénonian.

Toate cursurile vor începe la data de 1 Octombrie 2011 şi se vor încheia în jurul datei de 1 iunie 2012. Ele sunt structurate pe modelul anului universitar, cu două semestre şi o vacanţă inter-semestrială (între 1 şi 15 februarie). Fiecare semestru are 12 săptămâni. Cursurile durează două ore şi sunt urmate de un seminar cu durata de o oră. Ele se desfăşoară săptămânal, după amiaza, de la ora 17.00 la ora 20.00, de luni până vineri. Unele cursuri pot fi programate şi sâmbăta, intre 10.00 şi 13.00 sau de la 16.00 la 19.00.
Pentru participarea la un singur curs din cele menţionate, contribuţia dumneavoastră va fi de 1200 RON pe an, sumă care poate fi plătită integral, la înscriere, sau în două tranşe egale, de 600 RON, din care prima la înscriere şi a doua până la data de 1 februarie 2012.
Înscriindu-vă la mai multe cursuri simultan puteţi beneficia de reducerea cu până la 50% a contravalorii contribuţiei respective, în funcţie de numărul de cursuri audiate ! Dacă aduceţi cu dumneavoastră mai multi cursanţi, beneficiaţi de reducerea taxei de participare la curs pentru dumneavoastră, proporţional cu numărul de cursanţi aduşi (până la 100% dacă aduceţi 10 cursanţi).
Numărul minim de cursanţi necesar pentru a se desfăşura fiecare curs în parte este de zece persoane înscrise până la data de 12 septembrie 2011. În cazul în care, pentru un anumit curs, numărul celor înscrişi până la data mai sus menţionată nu ajunge la zece, cursul nu se va organiza în anul 2011 – 2012. Persoanelor înscrise li se va propune fie participarea la alte cursuri, pentru care există suficienţi cursanţi înscrişi, fie, în cazul în care refuză oferta noastră, li se vor returna sumele avansate.
Înscrierile se fac pe adresa de mail: vsauciuc@yahoo.com  şi sunt validate în momentul plăţii integrale sau parţiale a contravalorii contribuţiei de participare la cursurile pentru care aţi optat, nu mai târziu de 12 septembrie 2011.
Plata se face în numerar, săptămânal, în zilele de miercuri, între orele 16.00 şi 19.00, la casieria noastră din Splaiul Independenţei, 202 A, Bucureşti (punct de reper: în spatele clădirii fostului Minister al Petrochimiei, fostul sediu Radio Kiss FM, zona Grozăveşti).
Pentru orice informaţii şi detalii despre cursurile noastre, puteţi suna, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, la numărul de telefon       0744  535 097, sau puteţi accesa site-urile http://www.cisce.ro şi http://www.centruldestudiisicercetariezoterice.blogspot.com
Vă aşteptăm cu drag !

INSCRIE-TE AICI

http://www.cisce.ro

2 responses

 1. cursantul

  Frumos, suna intr-adevar si intr-adevar este o premiera ptr romania…dar pretul este mult prea ridicat, costa aproximativ jumatate cat costa un an universitar cu taxa ceea ce este mult avand in vedere ca prea putini sunt angajatorii care inteleg ce inseamna sa fi participat la un astfel de curs 🙂

  iulie 31, 2011 la 1:48 pm

 2. Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
  Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
  Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
  1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
  2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
  3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
  Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe acesata pagina vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
  Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
  Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

  septembrie 25, 2011 la 12:36 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s