Ego sum qui sum

Cateva consideratii asupra numerelor si cifrelor


numerologieSecretul numarului de aur

Cunoscut in antichitate de vechii intelepti, iar apoi in evul mediu de marii invatati filozofi, geomanti, preoti, alchimisti sau ocultisti, numarul de aur a ascuns intotdeauna mari mistere. Astazi cercetari complexe au ajuns la concluzia ca intreaga natura si chiar intreg universul este structurat respectand fidel proportia perfecta si exacta a numarului de aur. Marile constructii antice precum piramidele sau temple si catedrale respecta de asemenea proportia fidela a acestui numar de aur. El reprezinta armonia si perfectiunea in creatie.

Numarul de aur este reprezentat prin ideograma f = 1,618…

Proportia tainica a acestui numar reprezentata fie in triunghiul de aur (isoscel) al lui Pitagora in elipsa de aur din traditia hindusa sau in spirala de aur care prin sirul lui Fibonacci demonstreaza cresterea naturala a plantelor pastrand aceasta proportie.

In natura spirala generata de apa (vartejurile), miscarea curentilor de aer in spirala, cochilia melcilor, dispunerea petalelor de tranafir sau a frunzelor si semintelor din regnul vegetal pastreaza aceasta proportie perfecta aratand ca in intreaga creatie se manifesta armonia si perfectiunea divina reprezentata prin aceasta proportie. Aceasta demonstreaza existenta unui sfere de constiinta a armoniei si frumusetii existente in intregul universul si care il ghideaza. 

Geometria sacra

Formele geometrice sunt considerate inca din cele mai vechi timpuri simboluri care reduc la esenta adevarurile cele mai complexe. Prin forma lor condenseaza tendintele ce ar putea renaste intregul ciorchine al respctivului adevar, la fel precum subconstientul rezuma in simboluri ideile sau gandurile receptionate. Figurile geometrice sunt ca o schita a realitatii. Vechii intelepti cand trasau o linie, un cerc, o cruce, o hexagrama sau un sarpe care isi inghite coada (ourobouros), reprezentau o intreaga stiinta nemuritoare. Intelegand simbolurile si felurile in care ele se manifesta in creatie se ajunge la esenta dobandindu-se cunoasterea.

Cercul

Este simbolul universului, asa cum punctul reprezinta fiinta suprema care il sustine. Centrul cercului este intotdeauna la egala distanta de toate punctele aflate la periferie. De aceea cercul este si un simbol al echilibrului. Punctul este o expansiune care da nastere cercului, a manifestarii. Un cerc cu un punct inauntru este simbolul soarelui, al spiritului care hraneste materia. Cercul este totodata simbolul eternei reintoarceri, al ciclicitatii care se regaseste in natura sub forma anotimpurilor, zilelor, fazelor lunii etc, regasindu-se chiar si la nivel celular. In cele 5 elemente cercul este simbolul aerului, al spatiului, expansiunii.

Triunghiul

Este un simbol al focului, al gandirii, al sentimentului. Daca acesta este cu varful in sus focalizeaza energia in acea directie, ascendent, fiind totodata un simbol masculin. Triunghiul cu varful in jos semnifica manifestarea in materie si este un simbol feminin. Triunghiul echilateral simbolizeaza omul echilibrat. In natura triunghiul ne apare sub forma trinitatii. In toate culturile spirituale creatia apare prin mijlocirea a trei aspecte fundamentale, a celor treicampuri de forta: actiune, reactiune si neutralitate.

Exemple ale trinitatii

Tatal, fiul si Duhul Sfant – in crestinism;

Pitha, Kapha si Vatha – in ayurveda;

Tamas, Rajas si Satva – in traditia samkia si yoga;

Minte, trup si spirit – intelepciunea grecilor antici;

Patratul

Patratul semnifica pamantul, stabilitatea. Cele patru laturi sunt ancorate in cele patru puncte cardinale. Este o figura statica dar care da nastere ritmului. In natura este reprezentat de cele patru spatii (puncte cardinale), cele patru anotimpuri. Este baza pe care apoi se inalta varful cladind piramida, simbol al perfectiunii. Patratul este si simbol al mintii inchise si al instinctelor primare, ce tin de pamant.

Semnificatia numerelor in numerologie

Numarul 1: Initiator al actiunilor, spirit de pionierat, conducator, independent, realizator, individualist.

Numarul 2: Spirit de cooperare, adaptabilitate, respect pentru ceilalti, bun partener, mediator.

Numarul 3: Capacitate de exprimare, exprimare verbala, capacitate de a stabili relatii sociale, spirit artistic, bucuria de a trai.

Numarul 4: Baze solide, ordine, solicitudine, lupta impotriva limitarilor, dezvoltare continua.

Numarul 5: Expansivitate, spirit vizionar, aventurier, libertate folosita in mod constructiv.

Numarul 6: Responsabilitate, spirit protector, ocrotitor, echilibru, capacitatea de a-i intelege pe ceilalti.

Numarul 7: Spirit analitic, intelegere, cunoastere, studiu, meditatie.

Numarul 8: Pragmatism, dorinta de a obtine o pozitie sociala, dorinta de putere, materialism.

Numarul 9: Spirit umananitar, generozitate, altruism, capacitate de exprimare artistica. 

Una dintre cele mai des intalnite intrebari pe care cititorii si-o pun este: Cine l-a descoperit pe 0? De ce acesta nu este tratat cu o egala seriozitate ca si celelalte numere descoperite pana acum? Este greu sa dau un raspuns adecvat fiinda 0 nu a fost gasit de un un singur geniu matematician. 0 si-a facut aparitia in istorie ca o umbra gata sa dispara la fel ca si cand matematicienii inca l-ar cauta, adevaratul lui sens nefiind descoperit nici dupa ce a fost gasit. 

            Primul lucru pe care il putem spune despre 0 este acela ca are doua intrebuintari, amandoua fiind extrem de importante desi sunt atat de diferite. Prima dintre acceptiuni este acea de a fi un indicator de spatiu nul in scrierea numerelor pentru citirea corecta a acestora. De exemplu, 2106 este diferit de 216. A doua acceptiune a lui 0 este cea de numar propriu-zis, adica ocupa un loc in sistemul de numerotatie folosit pe mapamond. 

             Istoria lui 0 este foarte vaga. Am putea crede ca 0 a aparut odata cu infiintarea sistemului de numerotatie, totusi babilionenii nu au avut acest indicator de spatiu gol pentru aproape 1000 de ani. Acest lucru s-a intamplat pentru ca nu s-a simtit nevoia sa. In Grecia antica, matematica avea la baza geometria, deci ei nu lucrau cu numere propriu-zise, ci cu numere care reprezentau lungimi si coordonate in spatiu. Aceasta demonstreaza lipsa de necesitate pentr nul; totusi, astrologii aveau nevoie de el. Asa a fost notat indicatorul de spatiu gol cu O, notatie care avea sa ramana pana in zilele noastre. 

            Daca babilionenii foloseau ” drept spatiu nul (21″6 in loc de 2106) si originea acestui semn nu a mai fost discutata, aparitia lui O, la greci, a avut mai multe variante. Una dintre ele ar fi ca O reprezinta omicron, prima litera a cuvantului grecesc „ouden”(nimic). O alta teorie care ii apartine lui Neugebauer, neaga afirmatia anterioara argumentand faptul ca omicron era deja folosit de catre greci pentru desemnarea numarului 70 (sistemul grecesc de numeratie era bazat pe alfabetul lor). Alta explicatie ar fi ca O ar semnifica „obol”(o moneda aproape fara nici o valoare). Stiind ca numaratorii foloseau tablite de nisip pentru a numara, prin inlaturara unei pietricele ramanea in nisp o depresiune asemanatoare literei O. 

             Toate aceste povesti sunt legate de aparitia lui 0 ca indicator de spatiu gol. 

            Acum ne vom ocupa putin de aparitia lui 0 ca numar. In antichitate se considera ca proprietatea de baza anumerelor este aceea de a fi o colectie de obiecte. Cu timpul, semnificatia numerelor a devenit din ce in ce mai abstracta, de aceea si-au facut aparitia numerele negative si 0, care nu respectau sub nici o forma regula de mai sus. Trei matematicieni indian (Brahmagupta, Mahavira si Bhaskara) au incercat sa raspunda la intrebarile legate de operatiile aritmetice cu 0 si numere negativa. Astfel, au aparut o serie de reguli:   

1.Suma dintre un numar negativ si 0 este un numar negativ, suma dintre 0 si 0 este 0.     

            2.Un numar multiplicat de 0 ori e 0.    

             3.Un numar impartit la 0 rezulta o fractie nedefinita Si multe alte afirmatii care au fost prelucrate in timp si au ajuns la forma de astazi.

UNU 

Unu este prima cifra folosita atunci cand numaram si, prin urmare, este considerata a avea o putere mare ; fara ea nu ar exista un sistem de numaratoare, asa cum il cunoastem. Fiecare sistem numeric cunoscut a avut dintotdeauna cifra unu ca punct initial de pornire. Pentru ca unu este comun tuturor numerelor, el este adesea vazut ca fiind originea tuturor lucrurilor si reprezinta perfectiunea, absolutul si zeitatea in credintele monoteiste. Unu poate fi bucuros, iubitor, romantic, dinamic si carismatic, dar ca dezavantaj poate fi egocentric, egoist si melodramatic. 

DOI 

Doi poate avea multe intelesuri diferite, pe de o parte reprezentand parteneriatul si interactiunea cu ceilalti, iar pe de alta parte disensiunea si polaritatea. Cand simbolizeaza parteneriatul, numarul doi implica faptul ca realizarile individuale nu sunt realiste, intrucat realizarile se infaptuiesc cel mai bine prin cooperare si munca in echipa. 

Daca dualitatea este necesara pentru nasterea vietii, la speciile care se reproduc sexual, ea este de asemenea vazuta negativ atunci cand e contrastata cu numarul unu, cel perfect si unificat. Doi reprezinta polaritati precum bine si rau, alb si negru, masculin si feminin, stanga si dreapta. Un pol nu poate exista fara celalalt ; aceasta idee a relatiilor complementare e cel mai bine reprezentata de simbolul Yin-Yang. Totusi, polaritatea poate crea conflicte si neintelegeri. Doi poate fi considerat feminin, intuitiv si corespunde instinctelor noastre protectoare. Din punct de vedere negativ, doi poate fi hraparet, excesiv de protector si tafnos. Aspectul tafnos al numarului doi deriva din dezamagirea si nemultumirea spiritului uman atunci cand i se neaga prima pozitie in orice. 

TREI 

Trei rezolva disonanta creata de polaritatea lui doi, rezultand intr-o noua integrare si integralitate. Aceasta poate fi observata in ‘diviziunile’ unui om : mintea, corpul si spiritul ne intregesc. Trei se poate referi de asemenea la expansiune si la a invata din experientele vietii. Este considerat un numar norocos si e adesea asociat cu banii si norocul. Trei poate descrie cativa oameni care isi unesc fortele pentru a atinge un tel comun, printr-o afiliere sociala sau profesionala. Trei mai reprezinta si comunicarea de orice fel, exprimarea, teatrul, actoria si umorul. Desi numarul trei poseda atributele intelepciunii, intelegerii si cunoasterii, din punct de vedere negativ el poate manifesta pesimism, nesabuinta si riscul inutil. Trei e perceput ca un numar magic. In unele cazuri, el poate capata unele aspecte negative si poate fi vazut ca fiind demonic sau nefiresc, din moment ce nu exista vietati in lumea noastra care sa umble pe trei picioare.

PATRU

Patru isi deriva semnificatia din surse variate. Este primul numar ‘compus’ ; adica, e primul numar care poate fi creat multiplicand numere altele decat el insusi si numarul unu, pentru ca 2 x 2 = 4. Cel mai simplu obiect solid, tetraedrul, are 4 laturi ; astfel, patru denota materia solida in general si Pamantul in particular, caci Pamantul e un obiect solid legat de 4 puncte cardinale (nord, sud, est si vest). 

Timpul e un alt concept foarte des asociat cu numarul patru, pe baza faptului ca anul are patru anotimpuri si luna are (de obicei) patru saptamani ; observatorii crestini remarca de asemenea faptul ca povestea vietii lui Iisus e spusa in 4 evanghelii, fiecare fiind la randul ei asociata cu unul din cele patru ‘elemente’ clasice de foc, aer, pamant si apa. Mai precis, Evanghelia lui Matei e asociata cu pamantul, intrucat Evanghelia lui scoate in evidenta incarnarea lui Hristos in forma omeneasca ; apa ii e acordata lui Marcu, pentru ca Evanghelia lui pune accentul pe importanta botezului, focul ii e atribuit lui Ioan, din moment ce Evanghelia lui e cea mai ‘spirituala’, iar aerul ii e atribuit lui Luca, pentru ca Evanghelia lui e cea mai lunga. Asocierea cu Pamantul inseamna ca numarul patru simbolizeaza starea de a fi practic si realist, pe cand faptul ca patru e primul numar compus e legat de ideea unei personalitati ‘compuse’, influentata de altii, care urmeaza exemplul unor surse diferite si de multe ori contradictorii, ducand la o gandire originala si complet independenta.

In religia iudaica, numarul patru e important din cauza ‘Tetragramaton-ului’, numele lui Dumnezeu format din 4 litere, care e atat de sfant, incat nu e rostit niciodata. In numerologia chinezeasca (cat si a altor limbi orientale), patru e un omonim al cuvantului care inseamna ‘moarte’. Prin urmare, unele spitale nu au etajul nr. 4. 

CINCI 

Cinci e asociat cu cunoasterea senzuala a celor cinci simturi, cat si cu notiunea de protectie. E si un numar care reprezinta serviciul in folosul celorlalti. Este foarte analitic si are abilitatea de a gandi critic, dar poate cugeta excesiv asupra unei idei, pana cand semnificatia ei nu mai e relevanta. Acest numar guverneaza capacitatea noastra de a gandi clar si posibilitatile noastre intelectuale. Cinci reprezinta deschiderea catre experiente si idei noi. In cautarea libertatii, e adesea un aventurier. Cinci e caracterizat de impingerea limitelor vietii. E un numar complex care se refera la starea noastra de sanatate fizica si mentala.

SASE 

Sase se raporteaza la tact, frumusete si armonie. Ajuta mult la intemeierea relatiilor si corespunde intalnirilor intre doua persoane. Este asociat acelor lucruri de care suntem atrasi si care ne fac placere. Sase poseda farmec, gratie si capacitatea de a face conversatie usoara, fiind astfel foarte diplomat. Sase are abilitati de a purta altora de grija si este considerat numarul mama/tata. E vazut ca un numar minor in ceea ce priveste banii, asa ca un mic venit suplimentar poate fi disponibil oricand e vorba de acest numar. Din punct de vedere negativ, sase poate fi necredincios, gelos, amar si razbunator. Sase poate de asemenea sa denote perfectionism, pentru ca e primul numar ‘perfect’, adica suma divizorilor sai, altii decat el insusi, e egala cu el insusi: 6 x 1 = 6 si 3 x 2 = 6, iar 1+2+3 = 6 (urmatorul asemenea numar e 28).

SAPTE 

Sapte e considerat a fi un numar spiritual pentru ca e iluzoriu si contine valuri care trebuie mai intai inlaturate, unul dupa altul, pana cand va fi gasita iluminarea in cele din urma. Despre sapte se spune ca e un numar sacru, aceasta fiind demonstrata de faptul ca sunt sapte zile intr-o saptamana, textele stravechi precum Geneza spun ca Pamantul a fost format in sapte etape, vechiul sistem solar avea sapte stele, iar unele versiuni ale Cabalei au sapte ‘sephiroth’. Daca sapte poseda calitati de reverie, spiritualitate si constienta psihica, din punct de vedere negativ poate fi indecis, inselator si nesincer.

OPT 

Opt e considerat a fi numarul influentelor karmice, cand suntem chemati sa platim datorii facute in aceasta viata si in cele anterioare. Reprezinta munca din greu si lectiile invatate prin experienta, asa ca poate fi un numar dificil pentru unii din pricina naturii sale foarte restrictive. Mai mult decat orice alt numar, opt cauta banii si succesul material. Totusi, greutatile pe care le intampina in cautarea recompenselor sunt imense. Rasturnari de situatie majore sunt comune numarului 8. Pentru ca reputatia si locul in comunitate au o importanta suprema, ar fi intelept pentru aceia care au ajuns oameni de vaza sa traiasca vieti cinstite, altfel orice indiscretii vor fi mai mult ca sigur dezvaluite intr-un mod foarte neplacut. Desi e considerat un numar de ‘noroc’ in cultura chineza, el nu ocupa un loc prea important in credintele ezoterice ale numerologiei chineze.

NOUA
 

Noua a fost considerat un numar sacru de catre antici si prin urmare nu i s-a acordat un echivalent printre literele alfabetului caldean. Reprezinta schimbarea, inventia si evolutia care se naste din inspiratie. Noua este umanitarul. El are prin traditie o semnificatie ezoterica care e subliniata de faptul ca, de la conceptia initiala, dureaza noua luni sa aduci un copil pe lume.

ZECE 

Zece e o octava mai inalta a numarului unu si semnifica sfarsitul unui ciclu important, dupa care va urma curand o schimbare a imprejurarilor. Poarta cu el multa insemnatate ezoterica, evidentiata de faptul ca sunt zece ‘sephiroth’ in multe versiuni din Cabala, cel mai comun sistem numeric folosit astazi e bazat pe numarul zece si cele mai multe monede nationale aflate in uz astazi au adoptat sistemul zecimal. Aceasta credinta e de asemenea de mare importanta in numerologia chineza. Trebuie observat ca numarul zece e considerat a fi numarul modern al desavarsirii, pentru ca numai in ultimele sute de ani a fost folosit ca baza fundamentala a sistemelor numerice, monedelor si masuratorilor. Cand 10 l-a inlocuit pe 12 ca numar ultim, a anuntat o schimbare in modelele de gandire umane catre o abordare mai stiintifica a intrebarilor de natura ezoterica. 

UNSPREZECE
 

Unsprezece e o octava mai inalta a numarului doi si e considerat un numar suprem (al doilea numar suprem e 22). 11 e vazut ca fiind calea constientei si cunoasterii spirituale, dincolo de intelegerea celorlalti. El poarta vibratii psihice si are un echilibru perfect de caracteristici masculine si feminine. Mai e caracterizat si de o minte deschisa, intuitie, idealism si viziuni. Din moment ce unsprezece contine multe daruri precum constienta psihica si un mare grad de sensibilitate, el are de asemenea si efecte negative precum inselatoria si tradarea din partea unor dusmani secreti.

DOISPREZECE 

Doisprezece e o octava mai inalta a numarului trei si indica o mare intelegere si intelepciune. Cea mai mare parte a cunostintelor lui e extrasa din experientele vietii, lucru care aduce un calm care persista pana si in cele mai turbulente situatii. Doisprezece avea o mare semnificatie in viata stramosilor nostri, pentru ca erau 12 triburi in Israel, 12 discipoli care l-au urmat pe Iisus, exista 12 zodii astrologice, 12 luni intr-un an, iar ceasurile noastre moderne sunt impartite in cate doua grupuri de cate 12 ore. E considerat a fi vechiul numar al incheierii unui ciclu, intrucat semnaleaza sfarsitul copilariei si primele stadii ale maturitatii. Mai mult, vechile sisteme de numarare si masurare sunt bazate pe acest numar si avem ca dovada termeni precum ‘o duzina’ (‘a dozen’ = 12), ‘a gross’ (de 12 ori 12), un siling (12 pence) si ‘un picior’ (12 cm.). Din punct de vedere negativ, doisprezece poate suferi de o forma de depresie, cauzata de sentimentul de res
emnare in fata greutatilor vietii. (De asemenea, sunt 12 tari care folosesc moneda euro incepand cu dec. 2004).

TREISPREZECE 

Treisprezece e o octava mai inalta a numarului patru si e cu octava mai inalt decat nr. doisprezece, stravechiul numar al finalizarii. Se considera ca 13 semnifica sfarsitul unui ciclu, avand ca exemplu existenta a 13 zodii in astrologia celta si indiana. Daca treisprezece anunta noi inceputuri, el semnifica de asemenea faptul ca sistemele demodate trebuie sa ia sfarsit pentru a face loc unor transformari foarte necesare. 

Treisprezece poate fi interpretat si ca 12+1 si e privit de multi ca fiind numarul initiatului. Insa semnificatia reala a numarului 13 nu poate fi discutata fara sa ne referim la geometria sacra, mai ales la Floarea Vietii, din Templul lui Osiris, care arata miscarea continua de distrugere si creatie a vietii. 

DOUAZECI SI DOI 

Douazeci si doi e o octava mai inalta a numarului patru si e considerat a fi un numar principal. Contine secretele multor intrebari ezoterice, prin urmare sunt 22 de litere in alfabetul evreiesc, 22 de carari in multe versiuni ale Cabalei si 22 de carti in ‘Major Arcana’. 22 poarta calitati de medium, precum sensibilitate marita, intuitie si constienta psihica, dar e si predispus unor piedici ca tradarea din partea dusmanilor necunoscuti si o sensibilitate excesiva. E de asemenea numarul de livre din 10 kilograme. 

ZERO

Zero e un numar puternic care aduce o mare schimbare si transformare, care apar uneori intr-un mod profund. Are multa intensitate, asa ca e nevoie de precautie atunci cand intalnim acest numar, pentru a ne asigura ca nu cadem in extreme.

sursa: ezoterism.com

Reclame

4 responses

 1. vaatenen

  Natura duala a omului se rasfrige asupra a tot ceea ce percepe prin simturi. Asta daca ne referim la om, la inceputul si sfirsitul lui. Omul este animat in parte de electricitate. nu exista magnetizm la om. Unde este plus este si minus. Omul este o forma organica a carei structura functioneaza pe principiul electricitatii, vibratia structuri in parametrii constructivi. Animalul om este o abominatie. Toata actiunea si reactiunea este segventiala. Cu cita usurinta se poate monitoriza un om?. Cheile omului sint foarte usor de urmarit. In fiecare din indivizi existind si asa zisul viu cit si mortii cu tot cu bagajul informational. Masonii sint instruiti foarte bine despre natura structural-informationala a omului. Pregatirea lor, urmind anumite etape, au ca rol dominarea omului de catre om in numele unui asa zis zeu. Sacrificiul are dublu rol: cumul de „lumina” in numele zeului, mentinerea unei linii de singe cu toate avantajele rezultate. Dar cum toate au un inceput au si un sfirsit, Zeii si discipolii lor, ingerii cazuti si nefilimii, din lumile pamintene si pina in ceruri vor fi inghititi de neant. Mai pe intelesul cititorului se pierde complet identitatea de sine. Nu numai ca nu mai intrii vreodata in fiinta dar dispare complet orice amintire despre ce ai fost, esti si vei fi fost vreodata. Este tare, nu este asa?. Frica este mare. Dispari din orce carte. Nici o lumina sau un intuneric nu o sa-i salveze.

  ianuarie 31, 2011 la 1:18 pm

 2. foarte tare

  februarie 5, 2011 la 7:49 pm

 3. vaatenen

  Am citit articole pe care le-ai postat pe blog. Articole ce ma fac sa cred ca esti in cautarea si intelegerea cheilor. Nu specifici si care este scopu-l clar?. Cunoasterea zodiacului, Bestiarul Medieval, Geneza sexuala a Zodiacului, ect. pot da un mod de intelegere a propriei tale cautari dar ce sa inteleaga cititoru-l?. Astfel de elemente de intelegere si cautare a cheilor de functionare a unui corp le gasesti peste tot pe internet si nu numai. Un mod de organizare a unei informatii poate forma o inpresie despre cel ce pune la dispozitie astfel de informatii dar nu asta este scopul. Sint destui care te apreciaza si este bine sa mentii o retea mentala favorabila ce poate avea mai multe scopuri. Pot sa spun ca poate fi si asta. Dar este prea putin. Ai fost felicitat de curind pentru activitatea ta in domeniu. A, nu am fost fizic prezent. Altii, ce este drept, nu au fost atit de mult laudati. Am urmarit si discutiile purtate cu diversi si pot sa spun ca esti un bun diplomat. Dar intr-un final pot sa afirm ca negocierile trebuie duse si nu sti inca cum?.

  martie 6, 2011 la 4:08 pm

 4. Ma asteptam sa dai niste date concrete, despre citirea viitorului in data de nastere pe sistem numerologic.Dar se vede treaba ca nici tu nu stii mare lucru.

  martie 26, 2011 la 1:38 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s